Хөргөгчинд юу хадгалах ёсгүй вэ?

Бүх төрлийн хүнс хүйтнийг “даадаг” гэж бодож болох ч зарим хүнсний хувьд хэт сэрүүн орчин нь амт, үнэр, бүтэцээ алдах шалтгаан болдог. Тиймээс ямар бүтээгдэхүүн хүйтэнд тохирохгүйг мэдэх нь хүнсээ удаан шинэ хэвээр хадгалах, мөн хөргөгчийнхөө давуу талыг бүрэн ашиглах гол түлхүүр юм.


LINEARCooling™, DoorCooling+™, болон Moist Balance Crisper™ технологиор тоноглогдсон LG GC-B509FEPW хөргөгч нь ихэнх хүнсний бүтээгдэхүүнд тохирсон төгс орчинг бүрдүүлдэг. Гэсэн хэдий ч зарим төрлийн хүнсийг хөргөгчнөөс гадуур хадгалах нь чанар, амтаа илүү сайн хадгалдаг.

Хүнсний ногоо ба үндэст ургамлууд

Төмс, сонгино, сармис зэрэг хүнсний ногоо хүйтнийг тааруу “тэсвэрлэдэг”. Хэт бага температурт төмсний цардуул нь элсэн чихэрт хувирч, амт нь чихэрлэг болдог бол сонгино, сармис зөөлөрч муудах хандлагатай. Мөн илүүдэл чийг нь соёололт үүсгэж болзошгүй байдаг.

Сэрүүн, харанхуй, агаар сайн нэвтрэх шүүгээ эсвэл агуулах нь эдгээр ногоонд хамгийн тохиромжтой орчин болдог.

Хүйтэнд мэдрэмтгий жимс ба жимслэг ургамлууд

Зарим жимсийг өрөөний температурт хадгалах нь хамгийн зөв. Жишээлбэл, гадилыг хөргөгчинд удаан хадгалах үед өнгө нь бараантаж, амт нь алдагддаг. Тэдгээрийг шүүгээн дээр гүйцэт болтол байлгаад, шаардлагатай бол 2–3 хоногийн турш хөргөгчинд түр хадгалж болно.

Авокадо ч мөн адил — өрөөний температурт илүү сайн боловсордог бөгөөд боловсорсны дараа богино хугацаанд хөргөгчинд байлгаж болно. Хэрэв хувааж хэрэглэж байгаа бол агаар нэвтрэхгүй саванд хийж хөргөгчинд хадгалаарай.

Moist Balance Crisper™ хэсэг нь чийгийн түвшинг хянах шаардлагатай ногоо, навчит ургамалд зориулагдсан бол LINEARCooling™ нь сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, хоол зэрэг хүйтэнд хадгалах ёстой хүнсний тогтвортой температурыг хангадаг.

Талх болон нарийн боов

Хүйтэн орчин нь шинэхэн талхны “дайсан” юм. Хөргөгчинд хадгалах үед цардуулын молекулууд хурдан талстжиж, талх амтгүй, хатуу болдог. Өрөөний температурт, агаар нэвтрэхгүй сав эсвэл талхны хайрцагт хадгалах нь хамгийн зөв арга. Хэрэв удаан хугацаанд хадгалах бол хөлдөөгч хамгийн тохиромжтой шийдэл юм.

Хурц үнэртэй хүнс ба амтлагч

Кофе, цай, амтлагч, хатаасан ургамлууд нь хөргөгчин дэх чийг ба үнэрийг шингээж, өөрийн анхдагч үнэрээ алддаг. Тиймээс эдгээрийг хөргөгчинд хадгалах нь тохиромжгүй.

DoorCooling+™ хэсэг нь уух зүйлс болон соус хадгалахад тохиромжтой боловч үнэртэй хуурай хүнсийг агаар нэвтрэхгүй савтайгаар агуулахад хадгалах нь илүү тохиромжтой байдаг.

Зөгийн бал болон лаазалсан бүтээгдэхүүнүүд

Зөгийн бал хүйтэнд талстжиж, өтгөрдөг. Мөн битүү савласан соус, лаазалсан бүтээгдэхүүн, даршилсан хүнсийг нарны гэрлээс хол, сэрүүн хуурай газар хадгалах нь хангалттай.

LG-ийн Ухаалаг хадгалалт

LG GC-B509FEPW хөргөгч нь авсаархан, орчин үеийн гал тогоонд зориулсан бөгөөд сүү, бэлэн хоол, ундаа, хүнсний ногоо зэрэг жинхэнэ хөргөлт шаардлагатай хүнсийг төгс нөхцөлд хадгалдаг. Харин зарим хүнсийг байгалийн дулаан нөхцөлд хадгалах нь тэдний анхдагч чанарыг илүү сайн хамгаална.

Ухаалаг ялгалт – Илүү шинэлэг байдал

Хүнсийг зөв ялган хадгалснаар та:
● Амт, үнэр, шим тэжээлийг бүрэн хадгална
● Хүнсний хаягдал, муудалтыг багасгана
● Хөргөгчийн ажиллагааг илүү үр ашигтай болгоно

Заримдаа хүнсний шинэхэн байдлыг хадгалахад бяцхан дулаан л хангалттай байдаг.